‹ Terug

Groentepannenkoeken
Ingrediënten:
-
- 1 middelgrote courgette, geraspt
- 1 kleine wortel, geraspt
- 1 ei
- 2 el volkoren meel of havermeel
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout en peper
- 1 el olijfolie of kokosolie (voor bakken)
Voor de topping:
- 1/2 avocado
- 1 el Griekse yoghurt
- Sap van 1/4 citroen
- Optioneel: een snufje chilivlokken of verse kruiden zoals dille of peterselie
Voor erbij:
- 1 schaaltje vers fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen, plakjes aardbei en sinaasappel)
- 1 tl honing of een paar blaadjes munt (voor het fruit)
Bereiding:
-
Maak de groentepannenkoekjes:
- Rasp de courgette en wortel in een kom. Knijp het overtollige vocht uit de courgette met je handen of een schone theedoek.
- Voeg het ei, meel, bakpoeder, zout en peper toe aan de geraspte groenten. Meng tot een beslag.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes van het beslag in de pan en druk ze lichtjes plat met een spatel.
- Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en stevig zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
-
Bereid de avocado-topping:
- Prak de avocado in een kom en meng met de Griekse yoghurt en citroensap. Voeg naar smaak een snufje zout, peper, chilivlokken of kruiden toe.
-
Maak het bord op:
- Stapel de groentepannenkoekjes op een bord en schep de avocado-topping er royaal overheen. Bestrooi eventueel met wat extra kruiden of chilivlokken voor een mooie presentatie.
-
Serveer met fruit:
- Maak een kleurrijk schaaltje met vers fruit en garneer met honing of muntblaadjes.
Eiwitten: Het ei en de Griekse yoghurt ondersteunen spierherstel.
Vitamines en antioxidanten: Courgette, wortel en fruit leveren belangrijke voedingsstoffen voor genezing en een gezond immuunsysteem.
Vezels en gezonde vetten: De avocado en groenten ondersteunen een gezonde spijsvertering en bieden ontstekingsremmende eigenschappen.
- Maak een kleurrijk schaaltje met vers fruit en garneer met honing of muntblaadjes.