‹ Terug

Weekend brekkie: geroosterde groenten toast

Geroosterde groenten toast

Ingrediënten:

    • Voor de toast:

      • 2 sneetjes volkoren brood, speltbrood, of zuurdesem
      • 1/2 avocado
      • 2 eieren (bij voorkeur biologisch of scharrel)
      • 1 kleine zoete aardappel, in dunne plakjes
      • 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
      • 1 el olijfolie
      • Snufje zout en peper
      • Optioneel: een snufje paprikapoeder of komijnpoeder

      Voor erbij:

      • 1 klein schaaltje vers fruit (bijvoorbeeld gemengde bessen, kiwi, en plakjes sinaasappel)
      • 1 tl honing of een scheutje limoensap (voor het fruit)

      Bereiding:

       

      1. Rooster de groenten:

        • Verwarm de oven voor op 200 °C.
        • Leg de plakjes zoete aardappel en gehalveerde cherrytomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje zout, peper, en eventueel wat paprikapoeder of komijn.
        • Rooster de groenten 15-20 minuten, tot de zoete aardappel zacht is en de tomaten licht beginnen te karamelliseren.

      2. Bereid de toast en eieren:

          • Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster of in een droge koekenpan.
          • Kook, pocheer, of bak de eieren naar wens (zachtgekookt of gepocheerd geeft een luxe gevoel).
          • Prak de avocado in een kom met een snufje zout en peper, en verdeel dit over de geroosterde broodjes.

      3. Maak het bord op:

        • Leg de geroosterde groenten (zoete aardappel en tomaten) op de avocado-toast.
        • Plaats de eieren bovenop, zodat de dooier mooi zichtbaar is. Strooi eventueel een beetje chilivlokken of verse kruiden zoals peterselie of bieslook over het geheel.

      4. Serveer met fruit:

        • Maak een kleurrijk schaaltje met gemengd fruit en druppel er wat honing of limoensap overheen.

      Pin It on Pinterest