‹ Terug

Geroosterde groenten toast
Ingrediënten:
-
-
Voor de toast:
- 2 sneetjes volkoren brood, speltbrood, of zuurdesem
- 1/2 avocado
- 2 eieren (bij voorkeur biologisch of scharrel)
- 1 kleine zoete aardappel, in dunne plakjes
- 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- Snufje zout en peper
- Optioneel: een snufje paprikapoeder of komijnpoeder
Voor erbij:
- 1 klein schaaltje vers fruit (bijvoorbeeld gemengde bessen, kiwi, en plakjes sinaasappel)
- 1 tl honing of een scheutje limoensap (voor het fruit)
-
Bereiding:
1. Rooster de groenten:
-
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de plakjes zoete aardappel en gehalveerde cherrytomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje zout, peper, en eventueel wat paprikapoeder of komijn.
- Rooster de groenten 15-20 minuten, tot de zoete aardappel zacht is en de tomaten licht beginnen te karamelliseren.
2. Bereid de toast en eieren:
-
-
- Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster of in een droge koekenpan.
- Kook, pocheer, of bak de eieren naar wens (zachtgekookt of gepocheerd geeft een luxe gevoel).
- Prak de avocado in een kom met een snufje zout en peper, en verdeel dit over de geroosterde broodjes.
-
3. Maak het bord op:
-
- Leg de geroosterde groenten (zoete aardappel en tomaten) op de avocado-toast.
- Plaats de eieren bovenop, zodat de dooier mooi zichtbaar is. Strooi eventueel een beetje chilivlokken of verse kruiden zoals peterselie of bieslook over het geheel.
4. Serveer met fruit:
-
- Maak een kleurrijk schaaltje met gemengd fruit en druppel er wat honing of limoensap overheen.